Newsletter pe legale #42
🔎Google face un Find my phone, avem un test care depistează 50 de tipuri de cancer, zborurile scurte vor fi interzise în UE, avem platforme de audiobooks în română și niște recomandări audio.
Hello hello!
A trecut jumătate de an. Da, nici noi nu ne-am dat seama, e ok. A fost o săptămână interesantă, cu vreme (prea) schimbătoare 🙄, dar suntem aici. Nu uita să ne dai share pe butonul de mai jos 👇
Dacă îți place cum scriem și ce punem la cale în fiecare săptămână. Fie că vorbim de o secțiune, o ediție întreagă sau ceva mai fancy, scrie-ne și facem să fie bine.
⚖️ juridic
Autoritatea de concurență din Italia a pornit o investigație împotriva British American Tobacco pentru că a folosit la un moment dat trei influenceri pentru postări care conțineau produse cu nicotină fără să divulge în mod expres această colaborare de promovare.
Ce trebuie să reținem de aici?
Indiferent de canalul de comunicare pe care alegem să îl folosim pentru promovarea unor produse, acest lucru nu înseamnă că ele sunt în afara legii și că nu se supun acelorași rigori juridice precum în canalele de comunicare clasice.
În cazul de față vorbim despre promovarea pe Instagram a produsului Glo care este un dispozitiv electronic de fumat.
Fetelor însărcinate și mamelor adolescente din Tanzania li se va permite să frecventeze din nou școala, a anunțat guvernul săptămâna aceasta. Președintele tanzanian Samia Suluhu Hassan anulează interdicția națiunii de a educa fetele care au trebuit să renunțe la școală din cauza sarcinii, estimat la peste 5.000 în fiecare an.
Rudy Giuliani a fost suspendat din avocatură în statul New York după ce o instanță a stabilit că „a comunicat declarații demonstrabil false și înșelătoare instanțelor, parlamentarilor și publicului în general” în calitate de reprezentant al fostului președinte Trump. Avocații lui Giuliani au numit hotărârea „fără precedent” și au declarat că consideră că decizia va fi anulată „odată ce problemele vor fi pe deplin analizate”. Decizia unei instanțe de apel din New York a declarat că suspendarea este necesară, deoarece declarațiile false ale lui Giuliani cu privire la alegerile din 2020 reprezintă „o amenințare imediată” pentru public.
Doi frați asociați cu unul dintre cele mai mari exhange-uri de criptomonede din Africa de Sud au dispărut cu bitcoin în valoare de 3,6 miliarde de dolari. Yeap, cea mai mare fraudă de acest gen de până acum. Cine știe, poate data viitoare acorzi mai multă atenție mail-urilor de la prinți nigerieni.
Curtea Supremă din SUA a decis miercuri cu 8-1 în favoarea unei foste majorete care a fost suspendată de a presta această activitate la un liceu din Pennsylvania, după ce a postat o dezvăluire vulgară pe Snapchat. Judecătorul Stephen Breyer a scris în opinia sa majoritară că Primul amendament acoperă discursul exprimat de Brandi Levy pe rețelele de socializare și că școala ei nu avea dreptul să o pedepsească pentru remarcile din afara campusului. „Interesul școlii de a preda bune maniere nu este suficient, în acest caz, pentru a depăși interesul lui B. L. pentru libera exprimare”, a scris Breyer.
De ce te interesează asta? Am scris într-un articol foarte bun pe blog despre importanța unei politici de social media în cadrul școlilor și al instituțiilor de învățământ. Aici vorbim despre remarci din afara campusului universitar, ceea ce este o delimitare clară între ceea ce se întâmplă într-un perimetru și ce este în afara ei.
UEFA a respins cererea majorului din München de a ilumina Allianz Arena din oraș cu culorile steagului Pride pentru ultimul meci de fotbal din Germania din etapa de grupă Euro 2020 împotriva Ungariei. Primarul din München, Dieter Reiter, a declarat că vrea să lumineze stadionul în culori pentru a protesta împotriva noii legi a Ungariei împotriva homosexualilor.
Pe 15 iunie, Parlamentul Ungariei a adoptat o lege care interzice persoanelor gay să apară în materiale educaționale școlare sau în emisiuni TV pentru sub 18 ani.
UE a deschis o nouă investigație antitrust asupra Google cu privire la faptul dacă își favorizează propriul conținut față de concurenții săi din reclame.
Am spus în ediția trecută că a fost un protest în Spania ca să nu fie grațiați de pedeapsă cei nouă politicieni închiși pentru organizarea unui referendum ilegal privind independența Cataloniei în 2017? Am spus. Doar că prim-ministrul Spaniei a decis tocmai invers.
Președintele Toshiba, Nagayama Osamu, a fost votat să plece din funcția sa de către acționari după ce s-a constatat că compania a colaborat cu guvernul japonez pentru a suprima interesele investitorilor străini. Rezultatul reprezintă un progres semnificativ pentru guvernanța corporativă și activismul investitorilor din Japonia. Apropo de asta, am scris un articol foarte bun despre cum poți să excluzi un asociat din firmă în lumina noii jurisprudențe. Ai nevoie de ajutor cu asociații tăi? Contactează-ne.
Apropo de GDPR, știi că Google Maps are un timelapse dintr-o anumită zonă. Lucru foarte interesant. Dar mai apar și oameni. Unii decedați. Pentru asta poți face o cerere oficială să fie șterse (sau blurate complete) acele imagini.
CMA a publicat, rezultatele unei consultări mult mai generale cu privire la potențialul prejudiciu concurențial pentru consumator cauzat de algoritmi (într-adevăr, acest cuvânt înseamnă doar „software automat”). O preocupare: sistemele automate ar putea carteliza prețurile fără intervenția umană.
Și tot CMA deschide o investigație cu privire la sistemele iOS și Android. Cum era cu taxa aceea de 30% pentru devs?
Culmea, nu am terminat cu CMA. A lansat o anchetă împotriva Amazon și Google pentru a stabili dacă au încălcat legile consumatorilor și nu au reușit să protejeze cumpărătorii de recenzii false. CMA este îngrijorat de faptul că ambele companii nu fac suficient pentru a identifica, investiga și pedepsi infractorii unici și în serie.
Un pic mai multe:
Recenziile false pot ajuta la creșterea vizibilității și evaluării unui produs. Cu toate acestea, acestea reprezintă o amenințare serioasă pentru firmele de comerț electronic și pot afecta relația lor cu consumatorii. Am scris mai multe despre asta aici.
Dacă se constată că Amazon și Google au încălcat legea, CMA ar putea căuta angajamente pe care le vor putea adopta companiile sau vor lua măsuri legale.
La începutul acestei luni, Amazon a cerut platformelor de socializare să facă mai multe pentru a combate recenziile false și a dezvăluit că anul trecut a eliminat 200 de milioane de astfel de recenzii.
Amazon se confruntă cu o examinare similară în SUA ca luna trecută, FTC a ordonat gigantului comerțului electronic să dea jos recenziile false.
În iunie 2019, CMA a ordonat eBay și Facebook să ia măsuri suplimentare pentru a combate recenziile false, iar în aprilie, gigantul social media a eliminat 16.000 de postări.
🕵️ interesante
Rijksmuseum din Amsterdam a folosit tehnici de AI pentru a reface marginile lipsă ale celebrului tablou al lui Rembrandt, „Ceasul de noapte”. Pânza, terminată în 1642, a fost tăiată pe toate cele patru laturi în 1715 pentru a se potrivi în primăria orașului Amsterdam.
Facebook a aplicat pentru un brevet cu o șapcă cu realitate artificială pe care o consideră o alternativă la căștile tradiționale AR mai grele și la ochelarii inteligenți. Conceptul imaginează un „subsistem de afișare” care ar atârna de marginea șepcii, minimizând contactul cu fața / capul și permițând purtătorilor să îl plieze atunci când nu îl folosesc.
Și care arată cam așa:
Europa face mișcări pentru a interzice zborurile interne scurte în favoarea trenurilor mai rapide. Germania dezbate asta. Franța interzice zborurile scurte. Iar planurile Europei sunt explicate aici. De ce s-a ajuns la asta? Simplu: pentru că oricât de mult ne-am dori, tot trebuie să faci check-in, security și toate chestiile astea care se adaugă la un zbor de maxim 40 de minute. În total îți ia aproximativ 3 ore și e o nebunie completă. Nu mai bine avem un tren care face patru ore și jumătate?
Laurel Hubbard va deveni primul sportiv transgender deschis care va concura la Jocurile Olimpice după ce a fost selectat de Noua Zeelandă pentru a concura la haltere. Hubbard, în vârstă de 43 de ani, a luat argint la campionatele mondiale din 2017 și s-a clasat pe locul șase la campionatele din 2019. Hubbard a concurat ca bărbat înainte de tranziție în 2012. Decizia de a-l / a o selecta pe Hubbard a stârnit controverse, deoarece unii cred că va avea un avantaj nedrept.
Bolt este acel superstar care-și ține viața extrem de privată. Atât de privată încât nici măcar nu știi când i s-au născut băieții gemeni. Nici de fată nu s-a știut nimic decât după ce au trecut două luni. Kudos!
Apple Daily, cel mai mare ziar pro-democrație din Hong Kong, a anunțat că va închide cel târziu sâmbătă. Închiderea are loc după ce cinci sute de ofițeri de poliție au percheziționat birourile companiei din Hong Kong și i-au arestat pe redactorul său șef și pe alți patru directori la casele lor. Închiderea reprezintă un obstacol în calea libertății politice, libertății presei și libertății de exprimare în Hong Kong.
Fast & Furious 9, sau „F9”, s-a lansat în cinematografele americane după mai mult de un an de întârzieri din cauza COVID-19. Lansarea marchează începutul sezonului blockbuster de vară de la Hollywood. Cu un buget de peste 200 de milioane de dolari, F9 este cel mai scump film de box office lansat de când restricțiile au început să se relaxeze.
Alte chestii interesante:
În timp ce multe cinematografe din SUA s-au redeschis, vânzările de bilete reprezintă mai puțin de jumătate din nivelurile pre-pandemice.
Pandemia a forțat studiouri precum Warner Brothers să lanseze filme online în aceeași zi ca în cinematografe.
Disney își va lansa acum noile sale filme în cinematografe cu doar 45 de zile înainte de a le lansa pe streaming, iar înainte erau 90 de zile.
În România, F9 s-a lansat în cinema pe 23 iunie.
NHS din Marea Britanie lansează un test de sânge care poate detecta 50 de tipuri de cancer înainte de apariția simptomelor bolii. Oamenii de știință spun că testul poate detecta cu precizie forme dificil de diagnosticat ale bolii, cum ar fi cancerele ovariene și pancreatice. NHS va începe administrarea testului în această toamnă într-un program pilot cu pacienții cu risc mai mare de a dezvolta cancer.
S-a dat pe surse Samsung Watch 4.
🛒 e-commerce
Sotheby's, casa de licitații veche de 277 de ani, va pune la vânzare codul sursă original care a creat World Wide Web ca NFT. Creat de omul de știință britanic Sir Tim Berners-Lee, este considerat pe scară largă ca una dintre cele mai semnificative inovații din istoria omenirii. Licitarea va începe de la 1.000 USD și va dura o săptămână.
Facebook dezvoltă instrumente de descoperire vizuală pentru a ajuta utilizatorii Instagram să găsească produse noi folosind fotografii de pe camerele lor sau din biblioteca lor. Instrumentele vor ajuta Instagram să evidențieze produse similare disponibile prin Marketplace. Știi unde a anunțat asta? Într-un Live Audio Room, despre care am scris în ediția precedentă.
Facebook a anunțat, de asemenea, că Facebook Shops, care are în prezent peste 300 de milioane de vizitatori lunari, va veni în curând pe Marketplace și WhatsApp.
Tot vorbeam de abonamente recurente peste abonamente recurente. Tripadvisor Plus a fost lansat oficial săptămâna trecută. Este un serviciu de abonament de 99 USD / an care deblochează oferte, cum ar fi o cameră de hotel mai ieftină sau upgrade. Tripadvisor susține că va ajuta oamenii să economisească, în medie, 350 USD pe sejur. Compania a spus chiar că s-ar putea asocia cu o companie de carduri de credit pentru a oferi Plus membrilor săi. E diferit de Booking cu al său Genius Deals, pentru că practici aici plătești un abonament pe an ca să deblochezi servicii turistice mai ieftine.
O chestie similară cu abonamente pentru a debloca reduceri o avem și noi în România prin iSave. Cei de la start-up.ro au descris despre ea aici, însă pe site-ul lor oficial nu scrie nimic despre cum funcționează., iar termenii & condițiile par să fie inspirați de din cu totul altă parte. Cică plătești 23 de lei/lună.
Huawei îți permite să plătești în rate pe propriul său magazin online.
Echo.ro este aplicația-platformă de la Editura Nemira care îți oferă audiobooks și podcasturi. Da, audiobook-uri în limba română. Storis.ro este o aplicație separată, backed-up de către editura Litera, listată pe SeedBlink și care își propune să aducă laolaltă audiobook-uri, ebookuri și podcasturi în limba română. O să fie o piață interesantă în următoarea perioadă.
Shopify este cel mai mare concurent al Amazon, descentralizat. În timp ce Amazon încearcă să centralizeze toate activitățile de comerț electronic, scopul lui Shopify este de a oferi oricărui comerciant șansa de a concura. Practic, Facebook, Google și Shopify se iau la trântă cu Amazon. Thompson numește cooperarea lor „Alianța Anti-Amazon”.
Amazon va reprezenta 41,4% din vânzările de comerț electronic din S.U.A. în acest an, comparativ cu 7,2% pentru Walmart, potrivit eMarketer. Vânzările de comerț electronic au reprezentat 14% din vânzările cu amănuntul din SUA în 2020, cu un număr estimat să crească la 15,3% în acest an și 23,5% în 2025. Salut, poziție dominantă! eMAG ce mai face?
Startup-ul de comerț electronic Hero a lansat o nouă funcție „Stories”. Brandurile și experții pot filma videoclipuri de partajat în formă scurtă, unde promovează produse, în timp ce companiile pot urmări informații importante, cum ar fi vânzările și interacțiunea.
Nu te interesează neapărat cine este Hero, ci ceea ce face Hero. Pentru că asta înseamnă că vom da drumul unui nou trend de e-commerce.
Partea și mai tare? Google a lansat asta anul trecut, sub formă de Shoploop. Asta după ce s-a jucat nițel cu niște reclame din care puteai cumpără pe Youtube. Asta e diferit de feedul Youtube de unde poți cumpără.
Shopify va introduce un nou instrument care va permite agenților de publicitate să difuzeze anunțuri Facebook și Google targetate. Publicul Shopify va colecta date de la 1,7 milioane de comercianții ai gigantului de comerț electronic, iar agenții de publicitate vor folosi aceste informații pentru a alege ce produse doresc să evidențieze pe Facebook și Google.
India ar putea interzice vânzările flash pe site-urile de comerț electronic ca parte a noii reglementări care vizează Amazon și Flipkart. Vânzările flash sunt atunci când o companie oferă reduceri semnificative, ceea ce se întâmplă de obicei în timpul unei perioade de vacanță. Eu tocmai ce primesc săptămânal câte un Flash Sale care durează 24 de ore. Uneori chiar zilnic. Din flash în flash.
Dar mai avem:
Vânzătorii offline s-au plâns că nu pot egala reducerile oferite de giganții comerțului electronic, iar guvernul indian își propune să înăsprească regulile de comerț electronic ale țării.
Firmelor de comerț electronic li se poate interzice să își opereze propriile produse private label și să nu mai permită entităților asociate să vândă direct consumatorilor.
Legislația indiană împiedică firmele de comerț electronic să dețină stocuri sau să vândă direct consumatorilor. Ca rezultat, ei colaborează cu companii locale care sunt structurate ca firme de stoc pentru a asigura conformitatea.
De asemenea, ar trebui să eticheteze produsele pe baza țării lor de origine și să recomande alternative interne.
Firmele de comerț electronic trebuie, de asemenea, să numească oficiali care sunt disponibili 24/7 pentru a răspunde întrebărilor de la clienți și agenții de aplicare a legii.
India este a doua cea mai mare piață de comerț electronic din lume și importantă atât pentru Amazon, cât și pentru Flipkart, ca să înțelegi de unde e problema asta.
Tot vorbeam despre noile de programe de loialitate care iau tot mai mult teren. Ei bine, McDonald’s va lansa primul său program de loialitate din SUA la nivel național în luna iulie. Încearcă să păstreze clienții digitali pe care i-a câștigat în timpul pandemiei. Mai ții minte când înainte aveam cartonașe pe care le dădeam să ni le ștampileze să primim o înghețată la un 1 leu?
Nu e ușor să iei o investiție și să te duci pe repede înainte cu un set de documente pe care doar să le semnezi cât ai zice ”pelegale”. Noi știm cât de important e, mai ales când vorbim de platforme precum SeedBlink. Tocmai de asta poți citi articolul nostru aici, ca să înțelegi cum funcționează tot procesul. Apoi, desigur, vii la noi să te asistăm pe întreg procesul de investiție, pentru că știm ce facem :)
🤳 social media
Twitter a deschis aplicații pentru utilizatori ca să testeze noile sale modele de oferte plătite: Ticketed Spaces și Super Follows. Noile oferte vor deveni probabil parte din ofertele plătite premium de la Twitter.
În cadrul programului de test, utilizatorii își păstrează 97% din venituri până câștigă 50.000 USD, moment în care acesta scade la 80%. Comisionul Twitter este mai mic decât media platformelor de acest gen.
YouTube a triumfat în ultima sa presupusă încălcare a drepturilor de autor cu UE; o hotărâre pronunțată de CJUE a spus că platformele digitale nu sunt responsabile pentru utilizatorii care încarcă conținut neautorizat, cu excepția cazului în care nu reușesc să elimine sau să blocheze rapid accesul.
Te interesează din decizia CJUE fix asta: ”Articolul 3 alineatul (1) din Directiva 2001/29/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 22 mai 2001 privind armonizarea anumitor aspecte ale dreptului de autor și drepturilor conexe în societatea informațională trebuie interpretat în sensul că operatorul unei platforme de partajare de materiale video sau al unei platforme de stocare‑hosting și de partajare de fișiere, pe care utilizatorii pot pune în mod nelegal la dispoziția publicului conținuturi protejate, nu realizează o „comunicare publică” a acestora în sensul dispoziției menționate, cu excepția cazului în care acesta contribuie, dincolo de simpla punere la dispoziție a platformei, la permiterea accesului public la asemenea conținuturi cu încălcarea dreptului de autor. Aceasta este situația în special atunci când acest operator are cunoștință în mod concret despre punerea la dispoziție ilicită a unui conținut protejat pe platforma sa și nu îl șterge sau nu blochează prompt accesul la acesta ori atunci când operatorul respectiv, în pofida faptului că știe sau ar trebui să știe că, în general, sunt puse la dispoziția publicului conținuturi protejate în mod nelegal prin intermediul platformei sale de utilizatorii acesteia, se abține să pună în aplicare măsurile tehnice adecvate care sunt de așteptat din partea unui operator obișnuit de diligent în situația sa pentru a contracara în mod credibil și eficient încălcările dreptului de autor pe platforma sa sau atunci când participă la selectarea de conținuturi protejate comunicate public în mod nelegal, furnizează pe platforma sa instrumente destinate în mod specific partajării ilicite a unor asemenea conținuturi ori promovează cu bună știință astfel de partajări, ceea ce poate fi confirmat de împrejurarea că operatorul a adoptat un model economic care încurajează utilizatorii platformei sale să realizeze în mod nelegal comunicarea publică a unor conținuturi protejate pe aceasta.”
Universal Music Group (UMG) și Snap Inc au anunțat un acord global multianual „expansiv” și „multilateral”. Acordul va permite utilizatorilor Snapchat să includă catalogul de muzică și conținutul UMG în Snaps și Spotlight, competitorul aplicației pentru TikTok.
Ce înseamnă asta?
Snapchat a lansat Sounds în octombrie 2020. Permite utilizatorilor să adauge muzică la Snaps (exact ca Instagram cu Stories și Reels, doar că ei încă nu au parteneriate)
Conform acordului, întregul catalog de muzică UMG va deveni disponibil la nivel global în Snapchat's Sounds.
Printre artiștii UMG se numără Justin Bieber, The Bee Gees, Katy Perry și mulți alții.
UMG dezvoltă, de asemenea, conținut pentru Lens Studio, aplicația de realitate augmentată Snap. Acest lucru poate duce la lansări de produse AR și experiențe de comerț electronic.
Podcasturile se ascultă cel mai mult pe ... Youtube. Citește tot raportul Reuters aici.
TikTok le va permite creatorilor să adauge mini-aplicații la videoclipuri. Jumps este o nouă funcție TikTok care permite utilizatorilor să încorporeze mini-aplicații în videoclipurile lor. Creatorii pot folosi Jumps pentru a adăuga conținut la videoclipurile lor care pot fi deschise în alte aplicații. Jumps a fost testat de câteva luni. TikTok a lucrat cu companii precum Whisk, Wikipedia și Tablelog în perioada beta pentru a dezvolta Jumps. Dezvoltatorii de aplicații vor avea în curând acces pentru a-și crea propriul Jumps.
Costurile publicitare pe Facebook și Instagram sunt în creștere. Pentru a face față, brandurile vizează medii alternative precum TV, direct mail, podcast-uri, micro-influenceri și chiar radio.
Clubhouse a dat din greșeală publicului noua sa funcție de mesaje private. După ce că au avut probleme cu securitatea în trecut, acum tot nu se dezic. Ia cu confidențialitate. Sau o fi o nouă strategie de marketing, să dăm un leak pe surse.
Tinder vine cu noi 3 funcții:
Videoclipuri: utilizatorii Tinder pot încărca videoclipuri (până la 15 secunde) în profilurile lor.
Experiențe sociale live: Tinder va lansa un joc interactiv de alegere a propriilor aventuri (Hot Takes) și un joc de întrebări și răspunsuri (Vibes) care se potrivește utilizatorilor pe baza răspunsurilor lor. O idee similară anul trecut - numită „Swipe Night” - a atras peste 20 de milioane de utilizatori.
Pagina de explorare: o parte complet nouă a aplicației în care utilizatorii pot vedea potențialii pe baza intereselor comune.
Extraordinar. Un fel de Instagram. Oh, wait ... e deja Instagram. Adică invers. În fine.
📱 internet & tehnologie
Google și-a amânat planul de eliminare a cookie-urilor terță parte din browserul său web Chrome până la sfârșitul anului 2023.
Brave, primul browser care se axează pe confidențialitate, a lansat propriul motor de căutare, Brave Search, în versiune beta globală. Brave Search, care este construit pe baza unui index independent, va concura cu căutarea Google pe fondul cererii crescânde a consumatorilor pentru tehnologia pro-confidențialitate.
Banca Israelului folosește Ethereum pentru a testa o nouă monedă digitală.
Apple a postat un document de 16 pagini care avertizează despre potențialele efecte negative ale descărcării de aplicații terțe fără aprobarea Apple.
Uniunea Europeană și-a propus să înființeze o „unitate cibernetică comună” până la sfârșitul anului 2022 pentru a combate atacurile cibernetice. Unitatea ar permite națiunilor să comunice eficient între ele și să împărtășească accesul la echipele de răspuns rapid la cerere, ceea ce ar ajuta la apărarea împotriva hackerilor în timp real.
IBM dezvoltă instrumente „anti-părtinire” bazate pe AI pentru a ajuta agenții de publicitate online să evite afișarea incorectă a anunțurilor lor numai unor grupuri specifice, cum ar fi bărbați sau oameni bogați. Mișcarea vine pe fondul unui control public crescut asupra industriei tehnologice, în special pe Facebook și Google Alphabet, pentru discriminarea utilizatorilor în funcție de rasă, sex și venituri.
Proprietarii Western Book's My Book, o unitate de stocare desktop „atașată la rețea”, și-au găsit toate fișierele și datele șterse de pe dispozitivele lor fără motiv peste noapte. Proprietarii sunt de obicei capabili să acceseze și să gestioneze fișierele lor de la distanță, dar nu au putut să se conecteze la dispozitiv prin browser sau aplicație. Tot mai bine e cu un hard extern al tău. Sau îți poți lua un NAS pe care să îl ții sub birou.
Internetul nenorocește viețile femeilor. În Korea de Sud, peste 80% din bărbați își spionează femeile prin intermediul camerelor ascunse pe care le pot peste tot: baie, bucătărie etc. Unii pun camere și în locuri și băi publice, cabine de probă etc. Camerele mici sau „spycams” sunt plasate în toalete, vestiare, hoteluri, sticle de șampon și multe altele. O femeie a descoperit că angajatorul. un bărbat căsătorit, o spionase printr-un ceas pe care i l-a dat după ce i-a respins avansurile. Spycam-urile surprind în secret fotografii și videoclipuri cu femei și fete, care sunt apoi vândute sau chiar distribuite gratuit online - totul fără știrea victimei și cu atât mai puțin de acord. Aceste infracțiuni sexuale au condus la hărțuire în lumea reală, precum și la anxietate și depresie de lungă durată.
Google lucrează la o chestie similară cu Apple, Find my network, Spot. Asta ca să poți vedea pe unde îți sunt dispozitivele cu Android.
Hyundai achiziționează Boston Dynamics într-o afacere evaluată la 1,1 miliarde de dolari. Softbank va păstra o participație de 20% la Boston Dynamics. Nu este clar ce vrea Hyundai de la achiziție, dar se pare că compania are ambiții dincolo de producția de mașini. Hyundai a lansat un videoclip unde sărbătorea achiziția care prezintă câini robot în diferite scenarii.
Lipsa globală de cipuri începe să afecteze consumatorii, crescând prețurile laptopurilor și imprimantelor (smartphone-urile ar putea fi următoarele). Dacă vrei să-ți iei ceva, acum e momentul.
Problema auto-like-ului de pe Facebook pe piețele emergente - oamenii își dau conturile fermelor de bot.
Six Flags trebuie să plătească 36 de milioane de dolari după ce o hotărâre a Curții Supreme din Illinois a decis în favoarea reclamantului într-un proces colectiv privind compania care colectează amprentele vizitatorilor parcului tematic. Procesul susținea că practica companiei a încălcat Legea privind confidențialitatea informațiilor biometrice din Illinois.
Agențiile UE pentru protecția datelor au solicitat interzicerea totală a recunoașterii faciale și a altor sisteme de identificare biometrică în locurile publice, invocând potențiale încălcări ale drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.
Google Cloud a lansat instrumentul său de inspecție vizuală AI pentru găsirea defectelor produselor înainte de a fi livrate.
Windows 11 îți va permite să instalezi și să folosești aplicații de Android în mod nativ.
🛠️ utile
12 cărți de e-commerce pe care să le citești vara asta.
Dictanote te ajută să dictezi documente în limba română aproape la perfecție.
💕 recomandarea avocatoo
PC-urile revin la modă. Vânzările în 2020 au crescut cu 50% față de 2019. Chiar, e cineva care nu mai lucrează de acasă pe două monitoare? Apropo, unitatea mea este luată de pe server-config. Aruncă un ochi pe site-ul lor.
Citește despre newslettere vs. tab-ul din Gmail ”Promotions”.
Îl mai ții minte pe Dr. House și dependența lui de Oxycodone? E bine, criza opioidelor și dependența de ele nu este ceva nou. Johnson & Johsons a încheiat un settlement și a fost de acord să plătească 320 de milioane USD pentru a înceta dosarul de opioide. Citește pe larg aici.
Ne revedem marțea viitoare, cu o altă tură #pelegale.
Până atunci, nu uita să ne urmărești pe Facebook, Instagram și Youtube și să intri pe site, ca să vezi ultimele informații.
Cu drag,
Ana și Bogdan
PS: datorită volumului mare de informații, acest newsletter poate conține typos.